Jeg er frivillig, fordi jeg rigtig gerne vil være med til at give andre unge trygge rammer, og fordi jeg gerne vil gøre en forskel, lige meget om den er lille eller stor.

En rigtig god oplevelse for mig var ude på en aktivitet sammen med elevhjemmet, hvor vi lavede teambuildings øvelser sammen med nogle af de unge. Vi hyggede os rigtig meget og grinte en del. Det er et minde, jeg kommer til at have i lang tid.

Napaartoq

Frivillig, Nuuk

Jeg er frivillig, fordi jeg tror på, at alle kan være ensomme, og alle har brug for en at snakke med. Så jeg ville da elske at hjælpe for at få folk til at have det godt og have en god oplevelse.

En god oplevelse var, da jeg lige var begyndt, og vi alle skulle mødes. Vi havde alle så god energi (og meget), så man følte sig bare super klar til at hjælpe andre. Bare på grund af det energi niveau.

Ayoe

Frivillig, Nuuk

Psychosociale og Life Skills aktiviteter

 

De unge frivillige lærer på grundtræningskurset og vores efteruddannelsespakke, hvad psychosociale og Life Skills aktiviteter er, og de får afprøvet eksempler på, hvordan man kan udføre aktiviteterne i praksis.

 

Psychosociale aktiviteter

Begrebet psychosocial består af ordene psykologisk og det sociale. Den psykologiske dimension er omkring det indre og de følelsesmæssige processer sammen med følelser og reaktioner. Det sociale aspekt inkluderer forhold, familie, fælles netværk, sociale værdier og kulturel praksis. Når man laver psychosociale øvelser/aktiviteter betyder det, at det fører til psychosocial støtte og udvikling for den enkelte.

Visionen bag den psychosociale metode er at styrke folks lyst til at tage vare på sig selv og andre, at forbedre deres fælles og individuelle selvtillid og forbedre deres evner til klare de udfordringer de står overfor nu og i deres fremtid.

Når psychosocial støtte er sammenkædet til sportsaktiviteter, betyder det at hver aktivitet har fokus på psychosocial udvikling ved at kombinere sport, leg og sjov. Disse ting har en betydning for kommunikation, selvbevidsthed, samarbejde, tillid, logisk tænkning og motoriske færdigheder.

 

Life skills aktiviteter

KRK-INUA har også fokus på udviklingen af såkaldte Life Skills blandt de unge. Life Skills aktiviteter styrker handlekompetencer til at møde og klare sig igennem de udfordringer, som man kan komme ud for som et ungt menneske. Det er en håndterbar og tilgængelig måde for de unge frivillige i INUA at få og videregive viden og læring til deres jævnaldrende – samtidig med, at de har det sjovt sammen.

INUA_frivillig

INUA_medlem

 

INUA_KNAP_KONTAKT_DK
 

Følg os på facebook

FB_KNAP

Besøg Ungdommens Røde Kors

INUA_URK_KNAP