Jeg nyder at være frivillig hos INUA på flere områder, især den sociale side af det, samværet med de unge, som giver bonus begge veje. Jeg får også meget ud af det. Jeg er glad for at kunne være med til at hjælpe andre.

Det jeg bedst kan lide ved INUA er, den glæde vi oplever, når vi er ude, f.eks. på elevhjemmet, hvor vi griner meget sammen med børnene og de unge.

Arnaq

Frivillig, Nuuk

Der er så mange dejlige aktiviteter hos INUA, og det er godt, fordi man samtidigt hjælper andre. Jeg arbejder som frivillig, fordi jeg gerne vil hjælpe andre, hvor jeg samtidig selv får noget godt ud af det.

Dét, jeg synes, er sjovest ved at deltage i INUA, er samværet med andre, man griner sammen, og finder på sjove lege, som får latteren frem. Der er forbundet mange sjove dejlige oplevelser, når man er med i INUA

Anda

Frivillig, Ilulissat

Hvad laver de frivillige?

 

Aktiviteter

De frivillige står for en bred vifte af aktiviteter som afvikles i de forskellige byer hvor INUA er aktiv. Aktiviteterne kan f.eks. være madlavning, forskellige former for sport, leg og bevægelse, musik eller overnatning i naturen.

De frivilliges rolle vil oftest være som tovholdere inden for en given aktivitet. De planlægger og eksekverer forløbet men deltager samtidig på lige fod med de tilmeldte brugere. Det er vigtigt at de unge i målgruppen hele tiden føler at de er i øjenhøjde og har indflydelse på det der sker.

I kontakten med de unge kan der opstå situationer, hvor de frivillige kan føle sig usikre på hvordan de skal agere. I den grundtræning og efteruddannelse der tilbydes de frivillige, lærer de at håndtere svære situationer. Ii tvivlsspørgsmål er det altid en god ide at kontakte INUA sekretariatet.

 

Andre opgaver

Udover den direkte interaktion med de unge brugere har de frivillige også en del opgaver at løse i selve INUA. Du byder som frivillig ind med det netop DU er god til. Måske er du god til at formulere dig på skrift? Måske er du en haj i brugen af facebook? Eller rigtig god til at finde på noget, der kan glæde andre mødedeltagere. Det er kun fantasien der sætter grænser.

INUA_frivillig

INUA_medlem

 

INUA_KNAP_KONTAKT_DK
 

Følg os på facebook

FB_KNAP

Besøg Ungdommens Røde Kors

INUA_URK_KNAP