Jeg er frivillig fordi, jeg har set unge, som har intet sjovt at lave, som begynder med kriminalitet eller dårlige vaner, så jeg meldte mig, fordi jeg ville lære at hjælpe sådanne unge.

En god oplevelse jeg har haft som frivillig er, at gå til sport med unge, hvor vi alle sammen havde det sjovt, og lære hinanden at kende.

Aviaq

Frivillig, Nuuk

Jeg meldte mig hos INUA, fordi det er lige mig, at hjælpe alle unge, uanset hvem de er. Det motiverer mig at hjælpe andre, og også at aktivere dem via aktiviteter.

Det er svært at tage en bestemt aktivitet ud, fordi hos INUA er der propfyldt med sjove og inspirerende aktiviteter. Dog har jeg en sjov episode fra egne oplevelser. Det var i sommer, da vi var på sommerlejr ved Qaqortoq med Kalaallit Røde Korsiat. En aften, da alle børnene var faldet i søvn skulle vi voksne lige ud og trække lidt frisk luft, da vi i mørket fik øje på en ko, og vi begyndte at løbe ind i huset, og skubbede til hinanden for det var bare med at komme først. Da vi stadig var nysgerrige ville vi ud og lyse på den. Én af os gik forrest med en lommelygte, og vi andre fulgte efter. Da lyset fra lygten faldt på koen viste det sig, at det var en tønde, som vi havde forvekslet med en ko, hahaha. Den er blevet et minde for mig som noget af det sjoveste, jeg har oplevet hos INUA. Den vigtigste erfaring, jeg har fået, er dét, at jeg kan hjælpe andre.

Gertrud

Frivillig, Qeqertarsuatsiaat

Aktiviteter i KRK-INUA

 

INUA skaber gennem aktiviteter, leg og hyggeligt samvær et rum for alle unge, hvor de kan skabe betydningsfulde fællesskaber og udvikle handlekompetencer til at klare forskellige udfordringer i deres liv. Tanken og målet med vores aktiviteter er at skabe et rum for de unge, hvor de:

– snakker med hinanden på tværs af kliker

– får en følelse af, at de ikke er alene

– får gode eksempler i andre unge i deres by

– deler deres viden og erfaring omkring de udfordringer der kan være ved at være ung i Grønland

– får succesoplevelser, der kan booste deres selvtillid og selvværd.

Målet er, at flere unge på sigt selv kan skabe sig et meningsfuldt liv.

 

INUA_frivillig

INUA_medlem

 

INUA_KNAP_KONTAKT_DK
 

Følg os på facebook

FB_KNAP

Besøg Ungdommens Røde Kors

INUA_URK_KNAP