Kalaallit Røde Korsiat støtter Tasiilaq efter piteraq

27. sep, 2022

KRK støtter Tasiilaq med 168.000kr. efter den voldsomme piteraq der ramte byen i weekenden.

De 100.00kr kommer fra KRK landsforenings nationale katastrofefond hvor pengene blandt andet kommer fra donationer. Dertil kommer 68.000kr. fra flere af  KRKs lokalafdelinger som har  valgt at støtte med deres egen økonomi som primært kommer fra indtjeningen i genbrugsbutikker; Kangaamiut 3.000kr, Nuuk 50.000kr, Ilulissat 10.000kr og Maniitsoq 5.000kr.

KRK håber den økonomiske støtte kan være med til at afhjælpe situationen i Tasiilaq hvor mange vinduer og tage blev ødelagt under Piteraq’en. Det er kritisk fordi vinteren er på vej derfor er det vigtigt at ødelagte vinduer og tage bliver repareret.

Pengene doneres via kommunens Piteraq katastrofekonto, hvor kommunen fordeler pengene til reparationer og andet hjælpearbejde som for eksempel “den varme kasse” hvor det handler om fællesspisning og sociale arrangementer for de unge.

PRESSEMEDDELELSE
PRESSEMEDDELELSE

Kalaallit Røde Korsiat landsindsamling for krigsofrene i Ukraine Invasionen i Ukraine betyder at millioner af mennesker har mistet familie, hjem og alt det de kender som deres dagligdag. Røde Kors...

Læs mere
Hjælp til Yemen
Hjælp til Yemen

Kalaallit Røde Korsiat  donerer kr. 50.000 til Røde Kors nødhjælpsarbejde i Yemen Vi hører hver dag i pressen om krise og katastrofer rundt i verden, men én konflikt synes at være ude af syne....

Læs mere

Bliv frivillig

Bliv medlem

Vælg mellem: