Den 5. september fejrer vi fødselsdag og sætter fokus på vores arbejde og det fortsatte behov for sociale aktiviteter i Grønland og humanitære indsatser i verden.
Kalaallit Røde Korsiat blev stiftet i 1992 og arbejder under de samme 7 principper som alle Røde Kors foreninger i verden: medmenneskelighed, upartiskhed, neutralitet, uafhængighed, frivillighed, enhed og almengyldighed.
Foreningen består i dag af 7 afdelinger med 6 genbrugsbutikker og 6 ungdomsafdelinger. Bortset fra 3 ansatte på landskontoret er alle kræfter frivillige.
Frivillighed er hjertet i Røde Kors. Landsbestyrelse, lokale afdelinger, genbrugsbutikker, besøgstjeneste, uddeling af julehjælp og meget mere bæres af de frivillige medlemmers engagement og kræfter. Dette er en kæmpe styrke, da medlemmerne selv er med til at udvikle de sociale aktiviteter med
udgangspunkt i lokale behov og ressourcer.
Kalaallit Røde Korsiat har lokalafdelinger i Ilulissat, Aasiaat, Sisimiut, Maniitsoq, Nuuk, Qaqortoq og Tasiilaq.
De frivillige i Landsbestyrelsen og de lokale afdelinger gør et uvurderligt arbejde for at gøre en forskel for udsatte borgere – og der er altid brug for en hjælpende hånd. Borgere som er interesseret i at være med til at gøre en forskel kan altid kontakte deres lokale afdeling.
INUA – en organisation for unge af unge
INUA arbejder ihærdigt på at lette og forbedre unges vilkår i hele Grønland. Her kan unge komme og være med i et fællesskab, hvor alle er lige og opleve hvordan de kan gøre en kæmpe forskel for andre og ikke mindst sig selv.
INUA har lokalafdelinger i Aasiaat, Sisimiut, Nuuk, Qaqortoq, Nanortalik og Tasiilaq – og der kan være flere på vej. I år samarbejdes der med Ungdoms Røde Kors i Danmark og Operation Dagsværk om projektet SPRINT, hvor unge deltager i et uddannelsesforløb i socialt entreprenørskab hvor de trænes i at udvikle og udøve sociale aktiviteter i deres lokalområde. Dette fantastiske projekt er til gavn for de unge og de målgrupper de udfører aktiviteter med. Dette kan f.eks. være ældre på alderdomshjem, handikappede børn, børn på elevhjem eller sommeraktiviteter for børn og unge i en bygd.
Førstehjælp – alle kan redde liv hvis man ved hvordan
Vi har arbejdet med førstehjælp i Grønland siden 1974 og har udgivet eget materiale på både dansk og grønlandsk og engelsk. Vi samarbejder med Dansk Førstehjælps Råd og giver certificeringer herigennem.
I KRK arbejder vi for, at hver anden borger i Grønland skal kunne førstehjælp. En hurtig førstehjælpsindsats kan være med til at redde liv – og til at reducere en ulykkes omfang og mindske traumer! Når du lærer førstehjælp, bliver du en af dem, der kan være med til at gøre en verden til forskel for et andet menneske.
Når du køber kurset hos Røde Kors, så hjælper du på flere niveauer – al overskud fra salget går nemlig direkte til vores arbejde i Grønland og internationale humanitære indsatser.
Kurser i psykisk førstehjælp – styrkelse af den mentale sundhed i Grønland
Vi har i år lanceret et grundkursus på 4 timer i Psykisk førstehjælp – her lærer man hvordan man kan gøre en forskel, når et andet mennesker pludselig udsættes for et traume, krise eller sorg, hvor man som borger kan være med til at gøre en forskel og træde til med hjælp og kompetencer. Dette er væsentlige kompetencer som er vigtige at have i samfundet generelt, men også på arbejdspladsen.
Det er med meget stor glæde, at vi nu går videre med at udvikle vores program om at styrke den mentale sundhed i Grønland. Ved hjælp af midler fra Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond kan vi nu videreudvikle vores kurser til at målrettes mod voksne, som arbejder profesionelt eller frivilligt med børn og unge. Med dette program ønsker Kalaallit Røde Korsiat, at styrke netværkene omkring børn og unge – så de har bedre mulighed for hjælp når ulykken er ude.
Kursus for frivillige
Det kræver kompetencer og ressourcer at være noget for andre, derfor tilbyder KRK kurser for sine frivillige. I år har vi med støtte fra Tips og Lotto kunne afholde kurser i Ilulissat, Maniitsoq og Aasiaat og glæder os til d. 20-21. september at holde kursus for frivillige i Tasiilaq.
Hjælp os med at hjælpe andre
– Har du lyst at være medlem? Være frivillig? Bestille et kursus ? Eller give en donation til vores aktiviteter? Så kontakt krk@krk.gl eller din lokale afdeling.