Ny formand i Kalaallit Røde Korsiat

5. jun, 2020

Efter næsten 4 år som formand for Kalaallit Røde Korsiat har Christina Tønder Bell valgt nye udfordringer udenfor Grønland. Derfor bliver næstformand Nina Kreutzmann Jørgensen fungerede formand indtil repræsentantskabsmøde i oktober.

Christina har i perioden gjort en stor indsats for Kalaallit Røde Korsiat, hvor hun har haft fokus på at udvikle organisationen og styrke samarbejdet med andre foreninger og partnere. Hun har med positiv energi og engagement set mange muligheder, og prioriteret at styrke op om de frivillige. Landskontoret har i perioden fået styrket sit ungdomsarbejde INUA og blevet udvidet med en frivillig konsulent, som støtter op om afdelingerne og de frivillige. Dette betyder at afdelingerne styrkes og derved bedre kan udvikle og fastholde aktiviteter for de sårbare mennesker i befolkningen.

Christina udtaler om sit arbejde i Kalaallit Røde Korsiat:
” Jeg har været særlig glad for samarbejde med afdelingerne. Jeg er altid blevet taget godt imod og jeg synes jeg har fået så meget inspiration og positiv drive med når jeg har besøgt afdelingerne. Jeg har også nydt samarbejdet med de andre organisationer – der er en god fælles stemning om at 1+1=3 og at vi sammen er stærke. Sammen er vi stærke synes jeg passer både til KRK som organisation og til Børn og Ungealliancen”

Christina har også været utrolig glad for den store opbakning hun har oplevet til Kalaallit Røde Korsiat i befolkningen. Dette både efter tsunamien i Karratfjorden og generelt i forhold til de forskellige sociale programmer og projekter.

Nu overtager Nina rollen. Hun er en erfaren kvinde indenfor Kalaallit Røde Korsiat, idet hun både har haft næstformandspost i landsbestyrelsen og i Nuuk afdelingen. Nina blev valgt ind som næstformand i landsbestyrelsen i 2018.

Nina fortæller:
”Jeg er opvokset med Røde Kors og har været med min mor nede og sortere tøj, da jeg var ung. Jeg har altid følt mig hjemme i Røde Kors. Da jeg blev selvstændig tilbage i 2014 bestemte jeg mig for at hjælpe med at sortere tøj. Det var så hyggeligt at bruge tid på det og få hyggelige snakke med de andre. Jeg bestemte mig derefter så at melde mig ind i bestyrelsen i Nuuk afdelingen og røg pludselig også ind som næstformand. Det har været virkelig givende at sidde i bestyrelsen og se det hele fra et andet perspektiv. Røde Kors ́ historie og det kæmpe arbejde de laver i hele verden er for mig at se, det der driver mig til, at være en del af det. At være med til at løfte i flok i et fællesskab.”

Nina ser meget frem til sit fremtidige arbejde med Røde Kors. Hun er imponeret over lokalafdelingernes arbejde med genbrugsbutikkerne og glæder sig derudover særligt til at samarbejde og udvikle nye projekter og ideer i samarbejde med ungdomsprogrammet INUA. Hun ønsker også at udvikle og styrke samarbejde og partnerskaber med erhvervslivet, som hun håber vil have lyst til at bidrage til Røde Kors store arbejde. Hun ser særligt en mulighed i forhold til udvidelsen af kompetencer indenfor fysisk og psykisk førstehjælp i befolkningen.

Kurser i psykisk førstehjælp
Kurser i psykisk førstehjælp

KRK kan desværre ikke tilbyde kurser i psykisk førstehjælp på nuværende tidspunkt. Vi er i gang med at opdatere instruktørerne i nye guidelines og retningslinjer. Vi melder endeligt ud på...

Læs mere
Sparsom bemanding i september
Sparsom bemanding i september

Vi er sparsomt bemandet i september måned. Du er velkommen til at kontakte os via mail på krk@krk.gl men vær opmærksom på der at må forventes længere sagsbehandlingstid.Vi vender tilbage...

Læs mere

Bliv frivillig

Bliv medlem

Vælg mellem: