Ny landsbestyrelse i Kalaallit Røde Korsiat

9. nov, 2020

Kalaallit Røde Korsiat har holdt sit repræsentantskabsmøde. Grundet rejserestriktioner, så måtte der tages helt nye mødeformer i brug, og de frivillige mødtes derfor digitalt.

Til mødet blev foreningens visioner for de næste to år drøftet og besluttet. Dette er rammen for både landsbestyrelsen og de lokale foreningers arbejde, derfor er det rigtigt glædeligt, at så mange har lyst til at deltage. I mødet deltog delegerede fra Kalaallit Røde Korsiat´s afdelinger i Ilulissat, Aasiaat, Sisimiut, Maniitsoq, Kangaamiut, Nuuk, og Tasiilaq.

Præsident Sven Bak – Jensen fra Dansk Røde Kors deltog også med et oplæg. Han satte fokus på, hvor vigtigt det er at Røde Kors fællesskabet også fungerer i en krisetid, hvilket dette møde viser at det gør. Det er vigtigt at være der for de sårbare mennesker- også når verden udvikler sig.

Sven Bak – Jensen satte også fokus på hvor vigtigt det er at Røde Kors samarbejder med andre organisationer. Røde Kors kan ikke løse sociale eller humanitære udfordringer alene, men skal samarbejde med andre organisationer, som også arbejder indenfor rammerne af Røde Kors principper. Dette falder godt i tråd med KRK´s måde at arbejde på, hvor vi samarbejder med både kommuner, selvstyre og andre foreninger om vores sociale aktiviteter.

Der blev til mødet valgt en ny formand, samt to nye bestyrelsesmedlemmer. Formanden, som afløser Nina Kreutzmann Jørgensen, blev Mia Rosing Nilsson, som kommer med vigtig Røde kors erfaring fra sin formandspost i Nuuk afdelingen.

Mia fortæller
”Mit arbejde som frivillig i Kalaallit Røde Korsiat startede i genbrugsbutikken i Nuuk og efter Aase Nygaard blev jeg aktivitetsleder for genbrugsbutikken. Samme år blev jeg valgt ind i Nuuk afdelingens bestyrelse og det sidste 1,5 år har jeg været formand for Nuuk afdelingen.

Jeg synes det er spændende at arbejde for en hjælpeorganisation som Røde Kors med den imponerende historie om humanitær indsats i hele verden. Jeg er stolt af vi i Grønland har en selvstændig Røde Kors afdeling med dygtige og engagerede frivillige, og jeg glæder mig meget til arbejdet sammen med den nye landsbestyrelse, de mange lokalafdelinger og andre som støtter Røde kors’ arbejde i Grønland.

Den nye landsbestyrelse har allerede planlagt deres første møde og glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

Den nye landsbestyrelse består nu af:

Landsformand: Mia Rosing Nilsson, Nuuk, næstformand: Nina Kreutzmann Jørgensen, Nuuk, kasser: Kunuunnguaq Olsen, Maniitsoq, bestyrelsesmedlemmer: Camilla Laudrup, Nuuk og Mette Scharling Laursen, Maniitsoq samt suppleanter: Jens Peter Møller, Sisimiut og Lisbeth Kreutzmann Petersen, Maniitsoq

Kurser i psykisk førstehjælp
Kurser i psykisk førstehjælp

KRK kan desværre ikke tilbyde kurser i psykisk førstehjælp på nuværende tidspunkt. Vi er i gang med at opdatere instruktørerne i nye guidelines og retningslinjer. Vi melder endeligt ud på...

Læs mere
Sparsom bemanding i september
Sparsom bemanding i september

Vi er sparsomt bemandet i september måned. Du er velkommen til at kontakte os via mail på krk@krk.gl men vær opmærksom på der at må forventes længere sagsbehandlingstid.Vi vender tilbage...

Læs mere

Bliv frivillig

Bliv medlem

Vælg mellem: